Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Samsara - A Baraka alkotóinak új mozija

2012.01.31

A Samsara egy szó, amit az élet folyton forgó kerekének leírására használnak. Ez egy összefüggést is mutat a meghitt és a mindenség között - tökéletes téma a filmes Ron Fricke és Jel Magidson számára, akik korábban már együttműködtek a Chronos és a Baraka elkészítésében, és az elmúlt 20 év során bejárták a világ legalább 58 országát, közösen keresve a különleges látványokat.
A Samsara is szavaknélküli formában készült, vezetett elmélkedésként alakítja át a nézőt, amint országokon átívelő világ körüli utazásra viszik a leleket. Erőteljes képein keresztül, melyeket eredetileg 70mm-es technikával fényképeztek, és egy dinamikus zenei aláfestéssel (Michael Stearns, Lisa Gerrard, és Marcello De Francisci) a film rávilágít a kapcsolatra az emberiség és a természet nyugalma között, bemutatja életciklusunk miként tükrözi bolygónk ritmusát.
A két órás film fejezetei: Bevezető - Teremtés; 1. jelenet - A szellem formát ölt; 2. jelenet - Anyag, egyet fordul a kerék; 3. jelenet - Samsara, az élet kereke; 4. jelenet - Újjászületés.
A film első nemzetközi bemutatója 2011 szeptemberében volt, hazai bemutatásáról egyelőre nincs hír.

mark_ron_mtblanc_france_md.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.