Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kaláka, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc

2010.12.14

Szabad-e ide bejönni betlehemmel?

A Kaláka együttes adventi koncertje

December 14. 19.00 - Református Nagytemplom

Tekintse meg képgalériánkat:

http://www.zen.eoldal.hu/fenykepek/a-kalaka-adventi-koncertje-sebestyen-martaval--sebo-ferenccel--debrecen-2010.12.14.--foto--zen.e-/

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik:

Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

A Kaláka együttes adventi koncertjének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

1987-ben jelent meg ez a Kaláka lemez. Azóta járnak adventkor „házról-házra”, templomról-templomra, iskoláról-iskolára, színházról-színházra ezekkel a dalokkal. Minden évben néhány napot határainkon túli magyarlakta vidéken tölt az együttes, így az eddigi kb. 400 adventi előadás harmada Erdélyben, a Partiumban, Kárpátalján, Vajdaságban, a Felvidéken, Burgenlandban, Szlovéniában, a horvátországi Baranyában és Csángóföldön volt. Koncerteztek adventkor Bécsben, Bukarestben, Szarajevóban és Zágrábban is ezzel az összeállítással.

Kép

Az ez évi adventi turné azonban új színt is hoz a koncertekre ellátogató közönségnek. Karácsonyi „ajándékként” a magyar kultúra két karizmatikus személyisége, a friss UNESCO- díjas Sebestyén Márta és Sebő Ferenc is csatlakozott vendégként a Kalákához így hozva létre egy olyan rendkívüli produkciót, amelyet ez eddig még nem volt alkalma a közönségnek ebben a formában látni - hallani.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.